1 1 1 1 1 1 1 1 1
1 1 1
1 1 1 1 1 1 1 1 1
FAQ :: Search :: Memberlist :: Usergroups :: Register
Profile :: Log in to check your private messages :: Log in

Wiring trouble - no brake lights

 
Post new topic   Reply to topic    AthensVWClub.com Forum Index -> Tech Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jon
Site Admin


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 2409
Location: Bishop GA

1969 Volkswagen Type 3

PostPosted: Sun Jun 15, 2014 1:03 pm    Post subject: Wiring trouble - no brake lights Reply with quote

The 69 Squareback has no brake lights working right now.
Fuse #7 keeps blowing. I've isolated the wire coming from the fuse block that is causing it to blow. It is a heavy gauge black wire. When I unplug it, all the signal lights work as do the flashers. Only the brake lights cease working. If I hook the wire back up, the fuse blows as soon as I turn the key on.

I disconnected the wires from the brake switch on the master cylinder, still blew.

I disconnected the brake lights themselves, still blew.

The only other thing the wiring diagram suggests to me (I don't read them very well) is possibly the turn signal switch on the column. ???

Any help would be greatly appreciated. Thanks.
_________________
73 Typ481
76 Westy
73 Bug
69 Squareback
70 Fastback


63 Bug
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Greg



Joined: 12 Aug 2009
Posts: 489
Location: Jefferson, GA

1969 Volkswagen Beetle

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 10:10 am    Post subject: Reply with quote

not very familiar with the type 3s but....sounds like you have a pinched wire somewhere between the fuse box and the brake light switch.

Was anything done on the front of the car recently?
_________________
1969 Beetle
1974 Westy FI Conversion
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Jon
Site Admin


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 2409
Location: Bishop GA

1969 Volkswagen Type 3

PostPosted: Mon Jun 16, 2014 10:15 am    Post subject: Reply with quote

Greg wrote:
Was anything done on the front of the car recently?

New tie-rod end, but nothing near where the wires run.

After talking with Pete and reading your post, I too am pretty sure there is an unhappy wire in the dash area.
_________________
73 Typ481
76 Westy
73 Bug
69 Squareback
70 Fastback


63 Bug
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Jon
Site Admin


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 2409
Location: Bishop GA

1969 Volkswagen Type 3

PostPosted: Wed Jul 02, 2014 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

The offending wire was the one for the horn. I'm still not sure where it is grounding, but once I disconnected the wires from the horn the fuse quit blowing.

No horn, but all the lights work as they should. Very Happy
_________________
73 Typ481
76 Westy
73 Bug
69 Squareback
70 Fastback


63 Bug
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Gary



Joined: 16 Jun 2006
Posts: 77
Location: Bethlehem Ga


PostPosted: Sat Jul 05, 2014 6:27 am    Post subject: Reply with quote

Try another horn sounds like it shorted. I had a Chrysler that did that GB
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AthensVWClub.com Forum Index -> Tech Talk All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



AthensVWClub.com